Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборна победа за Ердоган, потоп в Гърция и европейско споразумение за миграцията - акценти от изминалата седмица

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Изборна победа за Ердоган още на първи тур, потоп в Гърция, европейско споразумение за миграцията, дата и място за среща между Тръмп и Путин.


Така звучаха световните акценти през тази седмица.

Пореден президентски мандат за Реджеп Ердогани и абсолютно мнозинство в парламента за неговата партия, заедно с коалиционния партньор - националистите. След вот, белязан от висока избирателна активност и силна подкрепа от гласуващите в чужбина - президентът на Турция запази поста си с победа още в първия тур.

Гърция влезе в световните новини, този път не с политика, стачка или нов епизод от икономическата криза, а с природни бедствия. С обилен дъжд и силен вятър циклонът "Нефели" нанесе сериозни щети в северната част на страната.

През изминалата седмица се проведе последният европейски съвет в рамките на българското председателство. Съвет, който даде лъч надежда за решаване на довелия до безизходица въпрос за миграцията.

Тъжна седмица за германския футбол и неговите фенове. Националният отбор записа най-слабото си участие на световни финали от 80 години.  

Подробният обзор на международните събития от изминалата седмица може да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени