Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха група за побои и убийства на магистрати и полицаи, 13 са арестувани

| обновено на 02.07.18 в 14:48
Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев и главният секретар на МВР Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Организирана престъпна наркогрупа, ръководена от сина на Йосиф Йосифов, с прякор Костинбродския, е готвела побои и дори убийства на магистрати и полицаи. Това съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той обясни, че по случая са арестувани 10 души, трима са там по други дела, четирима се издирват. 

Двама прокурори от Спецпрокуратурата и няколко полицейски служители са били в списъка на групата. Това каза още Гешев, но отказа да назове имената на хората, които са били набелязани. Всички те обаче са работили по дела, свързани с членове на групата, която отдавна е известна на разследващите. Магистратите и полицаите от списъка попаднали в него, защото, по думите на шефа на Спецпрокуратурата и на главния секретар на МВР Младен Маринов, работели съвестно и не вземали пари, за да се прекратяват делата им. Затова физическото им отстраняване било единственият начин на групата да ги неутрализира. 

Групата е от 17 членове, широкообхватна, занимава се с наркотици, силови действия, рекет, а от известно време и с обстрелване на магистрати и полицаи. 

МВР"Трябва да е ясно, че Специализираната прокуратура съвместно с партньорските ни служби от МВР ще продължим да работим активно в тази посока и няма да позволим абсолютно никаква форма на натиск върху служители на МВР и магистрати, които изпълняват качествено задълженията си. Това не са празни думи, ще видите! Това, което показват такива случаи е, че ние си вършим качествено работата. Това е риск на професията и страничен продукт от качествено свършената работа, както и да ви звучи", каза Гешев. 

За набелязаните магистрати е поета специална защита, а Иван Гешев и Младен Маринов увериха, че това ще бъде гарантирано на всички останали полицейски служители и прокурори, които попаднат в подобни списъци на хора от криминалния контингент. 

Още детайли по темата ще чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна