Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай повишава драстично митата за някои американски продукти от оптични влакна

Министерството на търговията на Китай съобщи във вторник, че повишава "антидъмпинговите митнически ставки" за вноса на някои продукти от оптични влакна, произвеждани в Съединените щати, като новите тарифи ще влязат в сила от 11-ти юли.

Новите антидъмпингови тарифни ставки за дисперсионни оптични влакна, внасяни от САЩ, вече ще варират между 33,3% до 78,2% в сравнение с мита между 4,7% и 18,6%, коти бяха в сила от 2011-а година насам, съобщава Ройтерс.

Американските компании, включително Corning Inc, OFS Fitel, LLC и Draka Communications Americas Inc, са сред фирмите, които ще бъдат засегнати от тарифната промяна, съобщи китайското министерството на своя уебсайт.

Трябва да се има предвид, че съществуващите антидъмпингови тарифи за този вид технологични продукти се прилагат и за вноса, идващ от Европейския съюз, но новите доста високи митнически ставки изглежда са насочени единствено към САЩ. Това представлява ясно послание от страна на властите в Пекин по отношение на търговска риторика спрямо Съединените щати.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна