Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Mamma mia" за първи път на българска сцена

Людмила Козарева и Денко Проданов: Надяваме се на бляскава премиера

Двама от 12-те изпълнители на главни роли в предстоящата премиера на мюзикъла "Mamma mia" на сцената на Софийската опера Людмила (Люси) Козарева и Денко Проданов (и двамата солисти от Музикалния театър) са щастливи от възможността да работят под ръководството на акад. Пламен Карталов.


Люси Козарева е категорична, че е респектирана от мястото, където трябва да играе - сцената на Софийската опера, която за нея е храм. По думите й "Акад. Карталов е уникален режисьор, който намира и изважда от текста неподозирани неща и от самия автор. Неподозирани емоции, чувства. Обожавам да работя с режисьор, който да ме обърне така, че да не играя себе си. Макар че в случая - ролята на Дона, това съм аз". 

Денко Проданов, изпълнителят на ролята на Скай, изтъква, че за разлика от страните, където мюзикълът е поставян с много танци и песни познати на хората, в българската постановка ще има докосване до душите на зрителите. "Те ще преоткрият текстовете на АВВА", посочва Людмила Козарева и допълва: "Това ще бъде един драматичен прочит на цялата история. Да има смисъл. Ние сме такава нация, която обича емоцията. Ние не гледаме по повърхността, а всичко прекарваме през себе си. Затова на публиката ще й бъде интересно да види какво може да се извади от едни шлагери, от едни обичани от всички песни, сложени в една елементарна историйка".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия