Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кинолегенди рамо до рамо в "Мамма миа - отново заедно"

4
Анди Гарсия и Шер на премиерата на филма.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Знаменитости се събраха в Лондон за световната премиера на продължението на комедийния мюзикъл "Мамма миа" - "Мамма миа - отново заедно". Сред звездните гости се открояваха актьорите в главните роли, сред които носителката на "Оскар" Мерил Стрийп, Пиърс Броснън и Колин Фърт. Действието във филма следва сюжетната линия на първия филм отпреди 10 години. 


Българският журналист и продуцент Георги Тошев присъства на премиерата. "Филмът е още по-вълнуващ, много по-различен", сподели той в предаването "12+3". 

От този петък - 20 юли, България се включва в списъка на държавите, в които лентата тръгва премиерно по екраните. Старите класически хитове на АВВА звучат някои познато, други преаранжирани в съвременен звук, разказа Тошев:

"Така че съм сигурен, че различни генерации от зрители и дори деца, родени много след разпадането на "АББА" преди 36 години, ще могат да открият за себе си любимата песен и наистина да се забавляват с този звезден актьорски състав. Лично аз отдавна не съм гледал филм с толкова много звезди на едно място."

Като търсена сензация Георги Тошев определи завръщането на Шер в киното с една от ролите в "Мамма миа - отново заедно". Известно е, че актрисата е търсила участие още в първия филм, но не е била открита подходяща роля:

"Сега и продуценти, и сценаристи, са намерили ролята на бабата. Тази знаменита баба, за която само ставаше въпрос в първия филм, най-после се появява и то как се появява! Представете си: тананикайки "Фернандо" - един от големите хитове на "АББА", танцувайки с Анди Гарсия. Анди Гарсия е неузнаваем в тази нова роля, защото сме го гледали в много сериозни психологически трилъри, в екшъни, в психологически драми. Днес Анди Гарсия се представя в една абсолютно непозната светлина, такава в каквато гледахме Пиърс Броснан например, или Колин Фърт."

Цялото интервю е в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени