Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Вацев: Каквото и да направи Тръмп, той ще бъде ненавиждан

Валентин Вацев
Снимка: Ани Петрова, БНР

Каквото и да направи Тръмп, той ще бъде ненавиждан. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" анализаторът Валентин Вацев:

"Представителите на американската дълбока държава плачат с кървави сълзи, защото чувстват края си. За някои в България е много удобно българите да не знаят, че Тръмп е изключително успешен ръководител на Америка до този етап – безработицата е паднала до невиждани висини, има икономически бум, разцвет на икономическата активност. Тръмп има огромна поддръжка в нисшите и средни чинове на въоръжените сили на ФБР и ЦРУ, но в момента се организира бунт на горните слоеве във ФБР и в ЦРУ. Това е смехотворен опит на хората на Клинтън да организират публична истерика. Мога да се надявам само, че те наистина ще преминат чертата, след която се поставя въпроса за импийчмънта. На този импийчмънт Тръмп ще постави на масата всички възможни истини относно взривяването на двете кули и относно други загадъчни истории в американския живот".

Вацев добави още, че американецът не обича своята дълбока държава и затова поддържа Тръмп:

"На своите изказвания, които Тръмп даде веднага след разговора с руския президент, той изглеждаше абсолютно сигурен и абсолютно спокоен, което означава, че истинските сили в Америка – флагманите на американския индустриален капитал са твърдо зад него и са доволни. Образът на Тръмп, който се рисува във вестник "Ню Йорк Таймс“ и от Си Ен Ен е на един случаен чешит, който е известен с това, че бие жена си или тя го бие, който поради грешка е напъхан в кабинета и не знае какво да прави. Всъщност истината е точно обратната. Той беше избран с огромен натиск отдолу, разрушавайки сегашните конвенции между демократи и републиканци в американската политическа система".

Цялото интервю с Валентин Вацев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна