Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Вачков: Чехия се опасяваше дали "Инерком" ще плати активите на ЧЕЗ, сега въпросът е дали изобщо ще има сделка

Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага
Снимка: www.cez.cz
В Чехия винаги е имало опасения дали "Инерком" ще успее да плати активите на ЧЕЗ, но сега въпросът е дали изобщо ще има сделка, заяви в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" главният редактор на "Лидове новини" Веселин Вачков. Той цитира източници, близки до чешкото правителство, които са имали сериозни притеснения за приключването на сделката, което трябваше да стане през есента.

"Инерком" е интересен от тази гледна точка да плати цена, която, според някои анализатори, е даже над пазарната. Разбира се, "Инерком" натрупа много негативи. Така че за ЧЕЗ да намерят някакво друго решение, би донесло едно облекчение за мениджмънта".

Веселин Вачков допълни, че в бизнес средите в Чехия по-голямо учудване носи блокирането на сделката за придобиването на Нова ТВ от чешкия милиардер Петр Келнер.

„Ще бъде любопитно какво ще се получи, предвид неговата инвестиция в мобилните оператори, дали ще бъде допуснато неговото влизане в пазара на мобилните оператори, а пък няма да бъде допуснато в "Нова", или как ще се развие цялата ситуация".

Цялото интервю с Веселин Вачков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна