Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Датчанин печели 15-ия етап от Тур дьо Франс

Гераинт Томас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Датският колоездач от отбора на "Астана" Магнус Корт Нилсен спечели днешния 15-и етап от Тур дьо Франс, който беше с дистанция 181 километра от Мило до Каркасон. Това е първа победа за Корт Нилсен в Тур дьо Франс при третото му участие.
Времето на датчанина е 4 часа, 25 минути и 52 секунди. Второто място днес е за испанеца Йон Исагира от отбора "Бахрейн-Мерида" с времето на победителя. Третата позиция е за Бауке Молема (Холандия), на 2 секунди.
Уелсецът Гераинт Томас остава начело в генералното класиране за четвърти пореден ден, като времето му в генералното класиране е 62 часа, 49 минути и 47 секунди. Втори остава на 1:39 Крис Фруум, както беше и в последните три дни. Холандецът Том Думолен си е на 3-а позиция на 1:50 минути.
Победителят днес триумфира след мощен спринт на група от колоездачи в последните 200 метра, като финалът беше на височина. Първите трима успяха да се откъснат от групата от 29 състезатели и имаха обща преднина от около половин минута.
Утре е почивен ден след четири дни в Пиренеите. Във вторник е 16-ият етап от 218 километра от Каркасон до Банер де Люшо.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна