Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Паталеница играят „Венецианският търговец“ под открито небе

БНР Новини
Режисьорът Калин Ангелов и участниците по време на репетиция.
Снимка: @PetrovdenPatalenica

За деветнайсети път пазарджишкото село Паталеница е сцена на Шекспиров театър „под звездите“. Тази година Шекспировата театрална школа „Петровден“ в селото подготвя постановка по една от най-известните пиеси на големия английски драматург – комедията „Венецианският търговец“. Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, който през целия месец юли репетира с 12-те участници в представлението, подбрани чрез кастинг.
„Благодарение на гостоприемството на жителите и управата на село Паталеница разполагаме с две зали – една зала в училището на селото и една зала в читалището, но работим предимно на открито, в двора на училището, където ще се състои спектакълът. Посоката, в която работим, е към зрелищен, стихиен спектакъл, в духа на площадното зрелище. Пространството е такова, че няма никаква преграда между актьор и зрител, затова и аз съм намислил доста ходове с активно общуване с публиката. Надявам се на една спонтанна среща“.
Репетициите вече са към края си и готовото представление предстои да бъде показано пред публика на 27 и 28 юли от 21 часа в село Паталеница. По този повод ще има специален автобусен транспорт от Пазарджик до Паталеница, организиран от мениджъра на проекта Инна Церовска, съвместно с община Пазарджик.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна