Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леонардо се завърна в „Милан“ като директор

Леонардо (вляво) се завръща в Милано в нова роля
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият футболист и треньор на „Милан“ Леонардо се върна при "росонерите" в ролята на спортен директор. Бразилецът заменя Масимилиано Мирабели, който бе уволнен след идването на новия президент Паоло Скарони.

"Връщането на Леонардо в клуба е още една стъпка към нашия успех. То показва амбициите ни да привлечем лидери от световна класа и опитни хора, които разбират какво е нужно за връщането на Милан на предишното ниво. Леонардо ще отговаря за управлението на спортните сфери в клуба, в това число и за трансферите. Той ще получи необходимата му финансова поддръжка за подсилването на отбора в рамките на финансовия феърплей на УЕФА", заяви Скарони.

48-годишният Леонардо игра за „Милан“ от 1997 до 2001 г., като и през сезон 2002/2003. През 2009/2010 бе треньор на ломбардския клуб и под негово ръководство отборът завърши на трето място в първенството. От 2011 до 2013 г. Леонардо бе спортен директор на „Пари Сен Жермен“. След като напусна парижани, той отказа да се върне в „Милан“, тъй като си тръгна от отбора след конфликт с тогавашния собственик Силвио Берлускони.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна