Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров с трети навигатор за този сезон

Снимка: Личен архив

Петър Сивов е новият навигатор на Григор Григоров. Талантливият ни пилот е спрял избора си върху Сивов заради богатият му опит.

„Петър Сивов е в топ 3 на най-опитните и най-добрите навигатори в България, откакто съществува рали спорта у нас. Той е карал с много големи имена, карал е в Световния шампионат, видял е 2 и 200. Познава всички тънкости на спорта. Смятам, че спрямо моят ентусиазъм и бъдещи цели, точно такъв човек ми трябва“, уточни за предаването „На финала“ Григор Григоров.

В рали „Твърдица“ Григоров участва с Даниел Миленков, който предпочете образованието пред кариерата в автомобилния спорт. С първият му партньор в състезателния автомобил – Данчо Йорданов Григор пък се размина в целите.

„До края на състезателният сезон смятам да карам с Петър. Освен това, възнамеряваме и догодина отново да бъдем екип, но вече с изцяло европейска програма.,“, допълни Григоров.

За предстоящото рали „Сливен“ пилотът сподели:

„Това ми е любимото състезание в България. Много ми харесва. Тук винаги се чувствам като у дома. Имам много фенове, много подкрепа. Тази година форматът е по-различен, но аз съм доволен от тази промяна“, завърши пилотът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна