Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова корейска вълна в киното и телевизионните сериали

Яна Лекарска
Снимка: Иван Русланов

От 30 юли по БНТ тръгва корейският сериал "Съкровище в двореца", който е част от новата корейска вълна в киното и телевизионните сериали.

В интервю за предаването "Хоризонт за вас" Яна Лекарска, която е завършила в специалност "Режисура" в Южна Корея, обясни какво представлява тази корейска вълна в киното и какво могат да очакват зрителите на сериала "Съкровище в двореца":

"Така наречената корейска вълна обхваща не само киното, но и телевизионните сериали и музиката, най-вече поп музиката. Това е наистина феномен, достигнал до всички кътчета на света. Почитатели на корейската култура има както в цяла Азия, така и в Европа, в Северна Америка, в Южна Америка, Австралия, Нова Зеландия. От понеделник започва излъчването на сериала "Съкровище в двореца", който е исторически сериал. Действието се развива през шестнадесети век в Корея, така че зрителите ще могат да видят едни великолепни кадри от кралските дворци в Корея. Историята разказва за една удивителна жена, която се казва Чан-гъм. Това е жена, която извървява един, изпълнен с много премеждия път, за да постигне неща, които в онази епоха са били немислими за една жена. В онези времена на жените са били забранени страшно много неща, включително и заемането на държавни постове. В сериала има всичко онова, което обичаме да гледаме в този тип телевизионни продукции – и любов, и ревност, и женска злоба, и конспирации, и комедийни моменти. Това, което е по-специфично за този сериал, е, че зрителите ще надникнат в корейската кралска кухня".

Цялото интервю с Яна Лекарска можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна