Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Георги Тошев представя книгата си за АВВА в Бургас

Снимка: архив

Тази вечер в Бургас ще бъде представена книгата - продължение за филма „Мама мия“, която подгрява новата АВВА мания у нас на фона на продължението на филма и мюзикъла на сцената на Столичната опера. Авторът Георги Тошев, който познава лично и четиримата от групата, сподели за „Преди всички“ по „Хоризонт“:

„В Бургас ще има две поредни срещи с Изкуството на АВВА - към 18.00 часа ще представим книгата, а по-късно вечерта, известният композитор Стефан Диомов организира едно скандинавско посещение - пред Морско казино. Диомов ме покани да се включа след 8.00 часа на естрадата на „Охлюва“, където ще представим Скандинавия със специален акцент АВВА и тяхната музика“.

Тошев все още не е гледал мюзикъла на сцената на Софийска опера, но е щастлив, че той „спазва всички задължителни на лиценза изисквания към постановката и се пее на български език“.

Продължението на филма „Мама миа“ е гледал заедно с 400 критици от цял свят в Лондон. Категоричен е че лентата носи емоцията и настроението на времето и няма претенцията да стане филмов шедьовър.

„В целия свят, от Австралия през Япония и Европа, филмът и саундтракът са в челните места - на първа и втора позиция. Това е нещо, което показва, че има стойности както в музиката, така има в киноиндустрията, които са вечни“.

АВВА са записали две нови песни през април, които се очаква да чуем през декември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна