Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жените прибягват към пластична хирургия заради чувство за малоценност

Снимка: БГНЕС

Интересът към естетичната хирургия не стихва в световен план, отчитат лекарите. Според психолога Цвета Таманова това се дължи до голяма степен на наложените стандарти за красота. Според нея, новите технологии - фотошоп, все по-високият клас професионална козметика на пазара и естетичната хирургия създават и сред подрастващите, и сред жените чувството за малоценност. 

За предаването "12+3" Таманова допълва, че голяма част от жените се чувстват далеч от наложения в медиите модел за красота и това поражда у тях неувереност. Тя смята, че това е причината много от жените да посягат към пластичната хирургия или скъпата професионална козметика. 

Уголемяването на бюста е интервенцията, която най-много българки избират, следвана от ринопластиката или корекция на външния нос, както и промяна в лицевите контури, пояснява пластичният хирург д-р Веселин Молов. Повечето пациенти не се задоволяват с една интервенция и се пристрастяват към естетичните процедури, сочи практиката му. 80 % от пациентите на д-р Молов са жени, които прибягват към интервенция, за да запазят своята женственост. 

На 21-годишната студентка по право Вероника Никифорова, която преди повече от година си поставя силиконови импланти в гърдите, а на всеки пет месеца си инжектира хиалуронова киселина в устните, интервенцията й помага да се радва да привлича по-голямо внимание.

Още за тенденциите в пластичната хирургия чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна