Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да правиш туристически бизнес в планинско село е повече от предизвикателство, търпение и нерви

Село Ичера
Снимка: Фейсбук

Да правиш туристически бизнес на село си е живо предизвикателство, но да правиш туристически бизнес в планинско село е повече от предизвикателство, търпение и нерви.

За село Ичера (скритото място – в превод от старобългарски) местните казват, че е било любимо място на цар Симеон Велики, защото там е живяла една несподелена царска любов, наречена Елша. Днес там живеят около 150-180 души.

Пламен Димов е управител на най-големия хотелски комплекс в района. Той живее в планината отдавна. За себе си твърди, че именно Ичера е причината да остане да живее в България и пак Ичера е причината да не упражнява юридическото си образование, а да прави бизнес:

"Виждах, че ако аз не подхвана това, което е създал баща ми, с помощта на цялото семейство, на приятелката ми, просто няма как да продължи да се развива. Имам и юридическо образование, но не го практикувам, защото дори не съм имал свободното време да реша да избирам. Не е имало пауза, в която да реша, че мога да започна да правя нещо друго. След завършването ми веднага дойдох тук. Още се строеше и се развиваше". 

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Стоян Радев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна