Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково проверка по случая с бащата на президента

| обновено на 25.08.18 в 18:28
Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Прокурор от Хасковската окръжна прокуратурата  ще проверява обстоятелствата около пътнотранспортно произшествие от 17-и август с участието на бащата на президента Румен Радев. Това става по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който се е самосезирал по медийни публикации за пътен инцидента на кръстовище в Харманли, при който леко е пострадал мъж с моторизирана инвалидна количка, каза за "Хоризонт“ говорителят на обвинител номер едно Румяна Арнаудова.

За прокуратурата работата по случая започва сега, защото както уточни прокурор Арнаудова, в прокуратурата в Харманли няма информация за пътното произшествие. Видеозапис от инцидента беше публикуван в няколко новинарски сайта и на него се вижда, че мъжът с моторизираната инвалидна количка вече е в кръговото, тоест - с предимство, когато го удря лек автомобил. Вижда се е и че малко по-късно пристигат няколко полицейски служители
Прокурор от Хасково ще проверява дали няма  данни и за извършено престъпление по служба от МВР-служители. По второто направление ще се установява как са действали те след пътнотранспортното произшествие при установяване на отговорния за него, спазили ли са законовите изисквания за санкциониране на виновния водач и защо нищо не е било докладвано в прокуратурата. За целта ще бъде иззета цялата налична документация от Районното управление в Харманли, каза говорителят на главния прокурор.
Що се отнася до последиците от пътния инцидент за пострадалия мъж, той е посетил лечебно заведение, обясни Румяна Арнаудова. Здравната документация ще бъде поискана от него и от болницата. Личен преглед ще покаже какви са последиците за него. Тя припомни, че  разследване за престъпление от общ характер може да започне само при причинена средна или тежка телесна повреда.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени