Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В очакване на Нарине Абгарян

БНР Новини

И трите ѝ книги са издадени на български, поднесени във великолепен превод и оформление. Тя е най-успешната и продавана авторка у нас за миналата година. Тя е Нарине Абгарян, а многобройните ѝ почитатели ще могат да се срещнат с нея лично: авторката на "Три ябълки паднаха от небето" идва у нас на турне.
Обиколката ѝ включва четири града и започва на 3 септември от София. Абгарян има множество почитатели, но у нас като че ли читателите развиха истинска обсебеност по книгите ѝ.
Как и с какво в обилието от книжни заглавия Нарине Абгарян успя да грабне сърцата на читателите у нас - отговорите търсят Валентина Михайлова и преводачката и издателка на Абгарян Емилия Масларова.

Нарине Абгарян
 е родена в град Берд, Армения. През 1994 г. отива да следва в Москва. Там среща любовта на живота си и остава в Русия. Има външност и ръст на манекенка. В годините на безпаричие работи в чейндж бюро. Започва да пише като блогър. Разказите ù са толкова увлекателни и сладкодумни, че с нея веднага се свързват най-престижните издателства. Прочува се първо като детска писателка с автобиографичната поредица „Манюня“. Вече е издавана във Франция и Прибалтика. През 2016 г. е сред почетните гости на Салона на книгата в Париж. Държи на родовата си история и в книгите си често се връща към своите корени и към тежката участ на Армения. Пише на руски.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна