Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аутори: Разбрахте защо рискувахме мача със "Славия"

Пауло Аутуори е доволен от представянето на "Лудогорец"
Снимка: ПФК ЛУдогорец

Главният мениджър на "Лудогорец" Пауло Аутуори остана бе много доволен от представянето на футболистите си в реванша с "Торпедо" (Кутаиси). Както е известно, шампионите спечелиха срещата в Разград с 4:0 и ще участват в групите на турнира Лига Европа след 5:0 общ резултат от двата мача срещу грузинците. Пауло Аутори изтъкна успешната стратегия, която предприе преди дни със запазването на титулярите в срещата от шестия кръг на първа професионална футболна лига със "Славия" (0:0). Тогава голяма част от титулярите на "Лудогорец" бяха съхранени за реванша с "Торпедо".

"Поздравления за играчите и феновете. Атмосферата беше невероятна. Сега нали разбрахте защо рискувахме мача със "Славия", когато не използвахме част от играчите? Трябва да оценяваме моментите и да мислим за бъдещето. Хората трябва да разберат нашата стратегия и идеи. Българският шампионат не е спринт, а бягане на дълго разстояние. Имаме условия да се завърнем в битката за титлата", обясни Пауло Аутуори. Бразилецът заяви, че целта за момента е изпълнена - "Лудогорец" е в групите на Лига Европа.

"Фокусът беше върху Лига Европа. Шампионатът не се решава с един или два мача. Нашата главна цел беше да влезем в групите на Лига Европа. Днес направихме сериозна стъпка напред, за да покажем, че сме конкурентен отбор. Не само вътрешна конкуренция, но и конкуренция в Европа", продължи Пауло Аутуори. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна