Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 хиляди души излязоха на протест в германския град Кьотен

| обновено на 10.09.18 в 02:18
Полицията засили присъствието си в града с оглед на събитията в Кемниц, но участниците в протеста снощи бяха много по-малко
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 2500 души участваха в демонстрация в германския град Кьотен, провинция Саксония-Анхалт, свикана от крайнодесни групи след смъртта на 22-годишен германец.

Полицията засили присъствието си в града с оглед на събитията в Кемниц, но участниците в протеста снощи бяха много по-малко от хилядите, които се събираха в Кемниц през изтеклите седмици.

"Винаги се страхуваш нещо подобно да не се случи. Сега и всичко това с младежите... винаги има разлика в мненията на хората, но е толкова лошо, когато се отнемат човешки животи", коментира местен жител последните събития пред Ройтерс.

Полицията съобщи, че младият германец е починал от остра сърдечна недостатъчност според първоначалните резултати от аутопсията. Смъртта му не е била пряко причинена от раните, които е получил при спречкването през уикенда с двамата афганистанци, които са арестувани. След обявяването на резултата от аутопсията сега полицията ги разследва за причиняване на тежки телесни повреди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна