Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова буря връхлетя Британските острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След бурята Али, която взе две жертви, нова буря – Брона, връхлетя Британските острови, донесе много дъжд и причини наводнения в Уелс, Северна и Централна Англия.

Силата на ветровете на бурята Брона не е като тази на Али, защото не надвишават 130 километра в час, но тя донесе обилни валежи, като на много места за 24 часа падна дъжд, колкото нормално пада за близо един месец. Полицията предупреди за паднали дървета и предмети по пътищата в най-сериозно засегнатите райони в Уелс и западните и северните части на Англия. По същата причина сериозно е затруднено движението на влаковете.

Все още не е възстановено електрозахранването в много части на Британските острови след бурята Али. Силни ветрове брулиха тази сутрин и британската столица Лондон, която заради разположението си в югоизточната част на Англия, често бива отминавана от идващите от Атлантическия океан бури. Най-голяма тревога обаче будят наводненията. Тази сутрин бяха издадени повече от 60 предупреждения за наводнения в южен Уелс и Англия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна