Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младият екип на „Кралят елен“ играе в подкрепа на студентски фестивал

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: личен архив

Осемте млади актьори от екипа на спектакъла „Кралят елен“ ще играят благотворително тази вечер в театър „Азарян“ - приходите ще бъдат дарени за каузата на Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“, за да се подпомогне провеждането на второто му издание през 2019 година в Стара Загора.

Фестивалът е създаден миналата година след селекция на ЮНЕСКО и неговия Международен фонд за подкрепа на културата, като първия фестивал в България за дипломни спектакли на театрални академии от Европа и света. Студентският форум носи името на студента по актьорско майсторство в НАТФИЗ Данаил Чирпански, загинал в катастрофа, на път за представление през пролетта на 2016 година.

Данаил Чирпански е бил част и от юношеския отбор на „Берое“, затова в подкрепа на фестивала, носещ неговото име, в Стара Загора на 9 септември се състоя и благотворителен футболен мач между отбора на „Берое“ и български актьори. Приходите от продадените билети – над 17000 лв., също бяха дарени за благородната кауза.

Благотворителното представление на „Кралят елен“ може да гледате тази вечер, 21 септември, в театър „Азарян“, а в „Артефир“ ви срещнахме с режисьора на спектакъла Анастасия Събева.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна