Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Кенанов: Късметът не идва сам, привличаш го с много работа

Снимка: Ани Петрова, БНР
"Човек може да си е вкъщи и пак да осъществява мечтите си. Винаги се опитвам да докажа неща, които са почти невъзможни в очите на много хора", каза в студиото на "Преди всички" Александър Кенанов, учил в САЩ със стипендия по американски футбол. Той се връща в родината си, за да стане не по-малко добър кинопродуцент на документални филми.

Роден е в София, израснал в Самоков. Завършва Испанската гимназия, а след това - операторско майсторство в НАТФИЗ и заминава да играе футбол в Съединените щати. Завършва магистратура по бизнес администрация в университета "Назарийн" в градчето Бетъни, после се връща в родината, за да прави кино.

"Колкото по-големи са звездите, толкова по-лесно се работи на терен с тях", каза Кенанов за работата си като продуцент със звезди като Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.

"Късметът не идва сам, ти го привличаш с много работа и усилия. Имаме много добри специалисти и все още сме на ниска цена, което има голямо значение в световен мащаб.

"Ако не можеш да успееш тук, няма да успееш никъде". 

"Покрай професионалното ми развитие работих по проект, свързан с Абу Даби и прекарах няколко дни с принца, който е вманиачен по дрифта. Беше различно от това, което очаквах. Оазис насред пустинята, пълен с най-скъпите коли на света", разказа Кенанов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна