Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” опровергава твърдения за фалшива операция

Сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”

Ръководството на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” заяви, че „няма причина да се притеснява от извършеното в лечебното заведение“ по повод репортажа по програма „Хоризонт“ на БНР, че  „Медицински одит“, прокуратурата и НЗОК проверяват случай със съмнение за фалшива операция.

Ръководството на лечебното заведение категорично заявява, че по отношение на пациентката, която е обект на изявленията в репортажа, е извършена интервенция в УМБАЛ „Медика Русе” ООД, съответстваща на вписаното в съпровождащата медицинска документация, пише в писмо до БНР д-р Ивелин Йоцов - управител на УМБАЛ „Медика Русе“ ООД, с искане на право на отговор.

Той признава, че е отказан разговор на репортера Ася Пенчева по случая, тъй като искането за това е постъпило по време на проверка, осъществявана от екип на Изпълнителна агенция „Медицински одит”. Д-р Ивелин Йоцов определя като некоректно и едностранно изнасянето на факти…, че от страна на „Медика“ е съставен документ с невярно съдържание и е налице облагодетелстване“.  

Бележка от БНР: Ако УМБАЛ „Медика Русе” бяха отговорили на искането да изложат позицията си, тя със сигурност щеше да присъства в репортажа.

Цялото писмо с право на отговор от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” вижте ТУК 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна