Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП запечата за седмица хотел "Маринела" в София

| обновено на 28.09.18 в 11:53
Снимка: БГНЕС

Данъчните запечатаха столичния хотел "Маринела", собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев. Санкцията е наложена снощи вечерта и е за срок от една седмица.

Това стана часове след като Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на разследваните за данъчни престъпления и пране на пари Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Инспектори от НАП са започнали проверка на хотела след акцията на спецпрокуратурата в имоти и офиси на фамилията Арабаджиеви. В прессъобщение от "Маринела" обясниха, че санкцията е заради проверка от 4 септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, която пък се поддържала от външна фирма. На 17 септември хотелската управа е внесла необходимите документи по изисканите протоколи, съобщават оттам.

От НАП отказаха коментар по темата, но според неофициална информация проверка на данъчните е установила, че част от фискалните апарати на столичната собственост на семейство Арабаджиеви не са били свързани с НАП.

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости. Не са отменени и предварително планираните събития.

Запечатването на "Маринела" стана часове, след като Специализираният наказателен съд (СНС) запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата все още се издирват заради обвинението им за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна