Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналдо нарече "фалшива новина" обвинението в изнасилване

Роналдо отхвърли обвинението в изнасилване.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кристиано Роналдо нарече обвинението в изнасилване "фалшива новина". 34-годишната американка Катрин Майорга го обвини в това. Според историята, публикувана от германското списание "Шпигел", инцидентът се е случил през юни 2009-та година в Лас Вегас, малко след като Роналдо премина от "Манчестър Юнайтед" в "Реал" (Мадрид).

Немското издание твърди, че разполага с оригинален документ на извънсъдебното споразумение, което Роналдо и Майорга са подписали скоро след това. Според документа португалската звезда е платил 375 хиляди долара на Майорга, а тя се е ангажирала никога да не говори за случката.

В защита на петкратния носител на "Златната топка" се изказа и неговата приятелка Джорджина Родригес. "Ти винаги успяваш да превърнеш препятствията, които са пред теб, в сила и мотивация да покажеш колко си велик. Благодаря ти, че ни караш да се наслаждаваме на всеки мач. Обичам те", написа Родригес в Инстаграм.

Заместник-главният редактор на "Шпигел" Алфред Вайнцеръл заяви пред Ройтерс, че изданието няколко пъти се е опитало да се свърже с Роналдо и адвокатите му, преди да публикува историята, но не са получили отговор. "Изпратихме писмени въпроси, на които не получихме отговори. Никой не ни е съдил за предишни новини свързани с Роналдо", коментира той.

Новият адвокат на Майорга заяви пред изданието, че ще се опита да обяви договор за конфиденциалност за невалиден и американката ще се опита да съди португалеца. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна