Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Далеч от брега“ с Костадин Бонев

Кадър от филма
Снимка: zlatnaroza.bg
Злати е талантлив театрален режисьор, прогонен от столицата за две години. Изпратен е в малък провинциален театър, където се опитва да постави пиеса, обсебила мислите му. Тя разказва за хора, които денонощно са наблюдавани и живеят в един постоянен страх от наказание. С течение на времето кошмарите от пиесата започват да се пренасят и в живота на трупата.
Това е сюжетът на новия филм на режисьора Костадин Бонев „Далеч от брега“, който беше представен за първи път пред публика на 36-ото издание на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ и които спечели голямата наградата на град Варна. Историята във филма обаче разкрива още по-дълбоки пластове от човешката природа, в която страхът е само едната страна на монетата.
Главните герои в тази филмова пиеса са актьорите Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Жорета Николова, Йоана Буковска-Давидова, Луиза Григова и още много други. Филмът е копродукция на България и Украйна, а дали идеята за него е обсебила мислите на режисьора му, подобно на героя, за когото той разказва, можете да чуете от Костадин Бонев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени