Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Данчо Лазаров поиска да управлява волейбола до 2021 година

Данчо Лазаров
Снимка: БГНЕС

Президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров и управителният съвет на централата поискаха да продължат управлението си до 2021 година. Ръководството на федерацията реши да излезе с предложение към Общото събрание да изпълни мандата до неговия край.

Цялото съобщение на БФВ след проведеното заседание на Управителния съвет на централата:

"Днес, 9 октомври 2018 година, се проведе заседание на Управителния съвет на БФВ. На него присъстваха 21 от общо 25 членове, г-жа Мина Николова - председател на Комисия Национална волейболна лига - мъже и жени, както и регионалните отговорници.

Членовете на УС изказаха благодарност към г-жа Николова за успешното провеждане на първенствата от НВЛ в последните сезони, като отчетоха повишаване качеството на шампионата.

Председателят на УС Данчо Лазаров благодари и поздрави членовете на управата за отличната работа, свързана с организацията и провеждането на Световното първенство по волейбол за мъже в България, за което беше дадена изключително висока оценка лично от президента на Международната федерация Ари Граса и президента на Европейската конфедерация Александър Боричич.

Управителният съвет гласува да бъдат приети два нови клуба - ВК Славия 2017 и ВК Ерма 96 (Трън).

След проведено обсъждане и лично изказано мнение от всеки един от присъстващите членове на УС единодушно, с 21 гласа, бе решено настоящото ръководство на Управителния съвет да предложи на предстоящото Общо събрание на БФВ да бъде взето решение за определяне на мандата на управителните органи на федерацията до 5 април 2021 година, което е и крайният срок съгласно Устава на сдружението."

След края на заседанието президентът на централата инж. Данчо Лазаров коментира ситуацията около националния селекционер Пламен Константинов. Договорът на бившия национал изтече и не се знае дали ще бъде подписан нов контракт.

"Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Дадохме много точна формулировка по случая и тя беше, че двете страни си запазват правото да преосмислят пребиваването на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор. Запазват и правото си в своята преценка дали да продължат или не. Към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимноотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно сме прекратили възможностите евентуално Пламен отново да бъде треньор на България, както и той предполагам. Дали би се съгласил или не, това е друга тема. Запазили сме тази възможност той отново да бъде селекционер. Тя важи за нас и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако тълкувате правилно, ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", заяви още Лазаров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени