Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Атака“ подава документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти

Днес се проведе конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България", организирана от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП. Съдомакини на събитието са Николай Бареков и Волен Сидеров.
Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти. Очаква се това да стане следващата седмица на редовна среща на алианса в молдовската столица Кишинев. Новината съобщи евродепутатът Николай Бареков по време на конференция за бъдещето на консерватизма в България.
   

Самият Волен Сидеров коментира, че засега не възнамерява да напуска "Обединени патриоти" и да създава предизборен съюз, без да изключва и тази възможност, ако не бъдат изпълнени неговите условия:

“Рано е да се представи предизборен съюз, но моите идеи отсега са този съюз да бъде Патриоти плюс, т.е. това,  че “Атака“ подава заявка за членство в консервативния алианс не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, аз държа и съм го казвал много пъти да участваме заедно на тези избори“, поясни Сидеров. 

Още по темата чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени