Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наско Митев: Някой преднамерено внесе страх сред работещите в Мини Марица-Изток

Снимка: БГНЕС

Няма да има съкращения в Мини Марица-Изток след срещата на синдикатите с министър Теменужка Петкова и шефовете на държавните енергийни предприятия. 

“Смея да твърдя, че с министър Петкова водим доста добри диалози. В последно време имаме доста срещи. Ще повярвам, когато стане факт. На срещата стана ясно, че на 22-и този месец ще се даде старт на една работна група, която ще изгради един стратегически документ, в който ще е вписано с факти и кратки срокове през какви етапи“, Наско Митев, председател на КНСБ в мините в предаването “Нещо повече.“

Опасенията на миньорите, че ще има съкращения произтичат от това, че “някой преднамерено внесе страх сред работещите в дружеството, затова бе мой дълг аз да задам въпроса директно към министър Петкова и тя да отговори, както тя смята за добре“, поясни той и допълни “позволиха си някои хора да внесат неяснота какво би се случило, когато се намали работата на централата“.

Относно плановете за бъдещето на Мини Марица-Изток Митев поясни “министър Петкова беше категорична, че няма да се стигне до закриване на държавния ТЕЦ“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени