Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Данаилов: За имиджа на България трябва да работим всеки ден

За имиджа на България всеки ден трябва да работим и да го подобряваме, заяви в предаването „Хоризонт до обед“ главният изпълнителен директор на Столичната агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов.

„Много е важно да управляваме имиджа си в чужбина, в града, в страната. В България се случват много позитивни неща. Икономиката се развива много добре. Тази есен почти всяка седмица нова компания открива офис в София. Това са позитивни новини и много добър лакмус за добрия бизнес климат, за добрите условия за бизнес. Това са посланията, които ние трябва да имаме и вътре в страната, и навън. Във всяка страна съществуват спорове, гледни точки, въпросът е ние да управляваме нашия имидж и да имаме добри послания и това да ни прави добро място за бизнес, за живот и атрактивна дестинация“.

Чуждите инвеститори се интересуват от България, защото тук възвръщаемостта от бизнес имотите е много добра, посочи Данаилов.

Той посочи, че следващата седмица предстои подписване на договор между София и Виена на бизнес основа между агенциите за инвестиции от двете страни. По думите му Австрия е един от големите инвеститори в България:

„От Виена сега много се интересуват от информационни технологии и биотехнологии. Нашата делегация е съставена от такъв тип компании. Тук говорим предимно за български продуктови компании, вече не говорим само за аутсорсинг“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени