Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 години от създаването на Унгарския културен институт в София

| обновено на 19.10.18 в 17:23 БНР Новини
Дьорд Арато, г-жа Дьорди Димитров, Дьорд Сонди, Дарина Маринова, Тошо Дончев в студиото на „Артефир“ (отляво надясно).
Снимка: Кирчо Стоичков

Унгарският културен институт в София отбелязва 70-годишнината от създаването си. Събитията в Унгарския институт винаги са били част от културния афиш на българската столица. От 19 до 22 октомври в България гостуват - Дьорд Арато, Дьорд Сонди и Тошо Дончев - директори на УКИ през различни години между 1994 и 2014 година.

С откриване на изложба и представяне на юбилеен каталог ще бъде отбелязан юбилеят днес 19 октомври от 16 часа в сградата на Унгарския културен институт на ул. „Аксаков“ 16. Събитието ще бъде почетено от унгарския посланик, Н. Пр. Текла Харангозо. Настоящата директорка на Унгарския културен институ - г-жа Дьорди Димитров и съветничка по културните въпроси в посолството на Република Унгария в България отправи покана към слушателите да присъстват и на концерта на Софийска филхармония на 20 октомври от 19 часа в зала „България“. Концертът е с участието на известната българска пианистка Дора Делийска, която през последните години работи в Австрия, и с един от най-популярните унгарски диригенти Габор Холерунг.

Госпожа Дьорди Димитров, директорката на Унгарския културен институт и съветник по културните въпроси към посолството на Унгария в София, както и някои от предишните директори на УКИ: Дьорд Арато, Дьорд Сонди, Тошо Дончев гостуваха в предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“ на БНР.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна