Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Пенев: Благодарен съм на съдбата да бъда актьор и в театъра, и в киното и телевизията

Владимир Пенев
Снимка: БГНЕС

В Народния театър „Иван Вазов“ предстои премиерата на постановката „Бащата“ по Флориан Зелер. Спектакълът ще може да бъде видян за първи път на 24 и 26 октомври. Режисьор е Диана Добрева. Главната роля на бащата е на Владимир Пенев. Участват още Радина Кърджилова, Теодора Духовникова и Юлиан Вергов, Мария Каварджикова и Константин Еленков.

„Това са мои много любими колеги, приятели, актьори, които аз дълбоко ценя и които са много важни за мен като приятелство, като атмосфера, като талант и като вдъхновение и съм ужасно щастлив и благодарен, че се съгласиха да участват в това представление“, каза в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ актьорът Владимир Пенев.

Образът на бащата е изключително труден, сподели Пенев: „И като процес, и като методология на изграждането на образа. Всъщност процесът е много сложен, а тук беше още по-сложен. Благодарен съм за партньорството и подкрепата на моите колеги.“

Благодарен съм на съдбата да бъда актьор и в театъра, и в киното и телевизията, каза още Пенев.

„Театърът трудно ще съумее да променя някакви възгледи, но театърът е място, където можем да съпреживеем някакви неща, да усетим някакви емоции, които излизат от сцената и да ги съхраним и да ги запазим. Да се поучим нещо през театъра - годините показаха, че по-трудно става и това, което много искам е да има вълнение от темата на представлението и това, което се случва в него, от актьорските превъплъщения, от музиката, от цялостното внушение на спектакъла. Постановката е най-големият театрален хит по света за последните няколко години. По един елегантен начин зрителят влиза, за да наблюдава едно представление и бавно и неусетно се превръща не просто в наблюдател, а в пряк участник“, споделя актьорът дни преди да навърши 60 години.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна