Димитър Маринов

Димитър Маринов: Идва много силна вълна от млади творци

„Идва една много силна вълна от млади творци – с много интересно въображение, с много интересно разбиране“, каза пред БНР актьорът Димитър Маринов. Той се обърна към колегите си от неговата генерация: " Махнете пръта от колелата на тези млади..

обновено на 04.12.19 в 16:47
Еврард Венденбаум

Еврард Венденбаум изследва последните кътчета дива природа

Еврард Венденбаум е планински водач, алпинист, убеден природозащитник. Той е един от специалните гости на 15-ото издание на фестивала "Дни на предизвикателствата". През последните години посвещава усилията си на фотографията, документалното кино,..

публикувано на 03.12.19 в 15:46
Нирмал Пурджа

Нирмал Пурджа пред БНР: Тази зима няма да правя опит на К2

В края на октомври един непалец постави световен рекорд, завършвайки т.нар. Хималайска корона за 6 месеца и 6 дни .  36-годишният Нирмал Пурджа, който до миналата година е служил в британските специални части, беше напълно непознат в..

публикувано на 03.12.19 в 09:45
„Случки в близката нереалност“ на Макс Блехер

В близката нереалност на Макс Блехер

Кой е Макс Блехер и какво го свързва с големите имена на европейската литература от миналия век? „Изотопия“ потърси отговора на въпроса, след като на български излезе „Случки в близката нереалност“. Макс Блехер е забравен модернист, казва Лора..

публикувано на 29.11.19 в 19:28
Тоня Борисова

Тоня Борисова и хлябът на българщината

Тоня Борисова е писател, актриса, филмов сценарист, преподавател. Тя е член на световния елитен клуб на пътешествениците In Cruises. Мисията й е да съхранява българския дух. "Посветих живота си на България. И това не е просто една фраза или..

публикувано на 29.11.19 в 16:25
Водещата Мая Данчева с Мария и Орлин Давчеви

Мария и Орлин Давчеви: Интериорът е солта на архитектурата

„Правим домовете на хората – такива, че те да бъдат за тях място, в което те да се връщат с желание, там, където се отглежда обичта, където се отглеждат и ли се запазват всички хубави български традиции.“ Така се представят Мария и Орлин Давчеви,..

публикувано на 27.11.19 в 16:12
Стефан Данаилов

Сава Драгунчев: Стефан Данаилов ми даде крила

„Ще го запомня с това, че е важно да бъдеш, когато и да било, където и да било. Важното е да бъдеш. Защото другото е лесно, другото е безсмислено някак си. Ако си, това означава, че си правил нещо и има смисъл да си там, където си. Той беше такъв..

публикувано на 27.11.19 в 10:52
Олег Сенцов с председателя на ЕП Давид Сасоли

Украински режисьор получи наградата „Сахаров“ на Европарламента

Украинският режисьор и активист за правата на човека Олег Сенцов получи наградата си „Сахаров“ за 2018 г., присъждана на личности, посветили живота си на борбата за правата на човека и свободата на мисълта. Церемонията в пленарната зала на..

публикувано на 26.11.19 в 16:23
Д-р Константин Димов

Д-р Константин Димов: Пионери сме в 3D принтирането на лицеви части

На 9 декември в Университетската болница „Св. Анна“ в София официално ще бъде открит Национален консултативен център по лицево-челюстна хирургия. Основната цел е на пациентите с по-сложни случаи да бъде оказана експертна и консултативна помощ...

публикувано на 26.11.19 в 16:21
Светлана Кунстман и Пламен Проданов на откриването на изложбата в Хелзинки

Показват картини на Олга Шеханова в Хелзинки

20 платна от фонда на художествената галерия „Проф. Никола Маринов” в Търговище са част от международна изложба във финландската столица Хелзинки. Картините са на художничката Олга Шеханова  – Шишкова.       Олга Шеханова е съпруга на секретаря..

публикувано на 25.11.19 в 14:30