С концерт "Моите песни" започва лятното турне на Коцето-Калки и приятели

"Очакваме публика, която харесва авторската музика, която оценява музиката на "Медикус" от едно време и до днес", каза пред БНР музикантът Костадин Георгиев, известен като Коцето-Калки.  Тази вечер от 20.30 ч. в Нов театър - НДК, Лятна сцена, ще бъде..

публикувано на 16.07.21 в 17:20

Успешен е този, когото хората се радват да видят на улицата

"Коронавирусът не успя да намали желанието на младите хора да имат деца и при нас винаги има работа, което е най-доброто, от работата, която може да съществува в медицина. Отстрани изглежда много странно може би да посрещнеш толкова много..

публикувано на 14.07.21 в 20:00
 Лилия Абаджиева

Лилия Абаджиева: Актьорското обучение е немислимо без Чехов

Студентите на режисьора Лилия Абаджиева от колежа "Любен Гройс" ще играят Чехов . Представлението по разкази на руския писател и драматург е тази вечер на сцена "Максим" на Театъра на Българската армия.  Режисьорката определя преподаването на бъдещите..

публикувано на 09.07.21 в 17:11
Румен Бояджиев-син

Престижна награда за филмова музика на композитора Румен Бояджиев-син

Увертюрата към детската опера "Ледената кралица" на Румен Бояджиев-син , спечели голямата награда на Международния конкурс за филмова музика NGC LAB. Младият композитор успя да се пребори конкуренцията на финала, където имаше участници от..

публикувано на 09.07.21 в 14:32
Светлозар Желев

Светлозар Желев: Аз съм в хармония със себе си

"Погледнато отстрани аз живея изключително бързо, правя страшно много неща, но моята лична скорост е такава. Аз съм в хармония със себе си . За мен бавното е хармония, не скорост . Онази хармония, която има между нашето вътрешно усещане и..

публикувано на 09.07.21 в 13:57
Вероника Тодорова

Вероника Тодорова и пътят на един акордеон до дома

Вероника Тодорова, която е сред най-прочутите акордеонисти в света , се завърна окончателно в България и в момента подготвя  фестивала „Jam on the River“ в село Дебнево. Фестивалът съчетава енергията на Балкана, водата и музиката. Той ще се..

публикувано на 09.07.21 в 12:45

Д-р Едит Егер пред БНР: Първите ми стъпки в Аушвиц бяха с мисълта, че духът никога не умира

" Намирам надежда в най-тъмните пространства . Аушвиц беше място, за което не бяхме готови. Успявахме да се грижим една за друга и да създадем семейство от група затворници. Повечето хора, преживели това, умряха. Аз съм една от най-младите. На 93..

публикувано на 09.07.21 в 01:15
Венеция Караманова

Маестра Венеция Караманова: Колкото по-професионално се държиш с децата, толкова по-бързо израстват

Маестра Венеция Караманова е главен диригент на Детския хор на Българското национално радио от 2013 година. Тя съхранява и успешно продължава да развива наследената традиция от основателя на хора академик Христо Недялков. Всичко започва от..

публикувано на 04.07.21 в 07:42

Ива Валентинова и нейното „бягство“ към „Тишината“

„ Ако трябва да опиша поезията с една дума, тя е море “.  Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ поетесата Ивана Пунчева, с творчески псевдоним Ива Валентинова. Тя има две стихосбирки. „Отговор от Тишината“ и „Бягство“. Завършва „Театър на..

публикувано на 01.07.21 в 15:10

Милена Цветкова – момичето, което подрежда хаоса в дома и живота ни

„Домът ни е като кутията на Пандора, не знаеш какво ще откриеш зад всяка врата“, споделя Милена Цветкова, която повече от 15 години работи в света на киното и телевизията като стилист. Напрежение и безкрайни работни дни на пълни обороти в мащабни..

публикувано на 30.06.21 в 17:58