Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват международния фотосалон "Старт фото"


Четвъртият международен фотосалон "Старт фото 2018" ще бъде открит тази вечер от 18.30 часа в галерия "Академия" на Националната художествена академия и ще продължи до 28-и октомври. Салонът е единствен по рода си у нас с раздела си за спорт.

Организаторът на събитието Бончук Андонов каза в предаването "Хоризонт до обед": 

"Моето желание и желанието на моя син и колега е да поддържаме този салон, защото той наистина е връзка между културата и спорта, нещо, което още Пиер дьо Кубертен е завещал и нещо, което се е случило далеч преди да има олимпийски комитет и да има фотографи. Спортистите като представители на съответните държави са имали голямото желание и удоволствие на големи художници, скулптори, които да изваят техните тела и с това са показвали уважението към тях като хора, които представляват спорта, но и културата на дадена държава. И това е едно от нещата, които много ме впечатлиха. Имах желанието да покажа точно това нещо с поддържането на този фотосалон.

Тази година имаме над 200 участника, което е добро постижение. Над 2 хиляди снимки са получени от цял свят. От Китай са над 100 човека".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени