Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От синдиката на служителите в затворите в България искат среща с Цачева

| обновено на 23.10.18 в 14:27
Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

В писмо до министъра на правосъдието Синдикатът на служителите в затворите в България изразява загрижеността си от „състоянието на социалния диалог“ в министерството, в месеците след протестната кампания на надзиратели и съдебна охрана „Европа и за нас“.

От Синдиката настояват за двустранна среща с министър Цецка Цачева, на която да бъдат информирани за финансовото състояние на ведомството, както и за предвидените за него средства в бюджета за догодина.

В писмото на служителите от затворите настояват за тази среща, защото смятат, че много от проблемите им са останали нерешени през годините, те са отключили многобройни негативни ефекти с обществен и международен отзвук, които „налагат спешни мерки на процесите, засягащи правовия ред, вътрешната сигурност, компрометиращи изпълнителната власт“. 

„Приемането с консенсус на концепция, стратегия с визия за средносрочно развитие с конкретните действия, касаещи зашитата и личната сигурност и безопасност на служителите, както и вътрешната сигурност в двете специализирани дирекции, гарантиращи обществен ред и сигурност, които са част от националната сигурност, са наложителни повече от всякога“, се казва в писмото.

Подробности чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна