Eмисия новини
от 14.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Техническият университет организира изложението "Дни на кариерата" за своите студенти

Снимка: Наталия Ганчовска

За тринадесети път Техническият университет в София организира изложението на работодателите "Дни на кариерата" за своите студенти.  

Целта на инициативата е младите хора с най-търсените специалности на пазара на труда да бъдат мотивирани да останат да работят в България. 

146 компании, повече от които български, и организации от професионалните направления, по които се обучават студентите в Техническия университет, бяха представени на 13-тото поред годишно издание на кариерния форум, насочен към младите хора с инженерни специалности.  
Водещи компании в енергетиката, електротехниката, електрониката, съобщителните и медицински техники и технологии представиха своите стажантски програми и възможностите си за наемане на млади инженери. Именно непринудените разговори между мениджъри и кандидати твърде често се оказват трамплин към бързото кариерно развитие и успешния кариерен път. 
Икономиката ни расте, а бизнесът вярва, че заедно с университетите има потенциала да преодолее дефицита на работна сила, казва Мария Маврудиева - изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса.
Съветът на жените в бизнеса представи и Наръчник за стажуване, който да помага на младите хора в първите стъпки за натрупване на професионален опит.

Подробностите чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от