Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Дудова на финал в Будапеща

Снимка: БФБ

Биляна Дудова се класира на финал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба в Унгария, след като победи представителката на домакините и действаща бронзова медалистка от европейския шампионат - Емезе Барка.

Дудова беше далеч по-класният борец на тепиха и тръгна силно срещу защитаващата се унгарка. Българката успя да я хване в клинч още в първата минута за две точки, но не успя да завърши пренасянето и остана само с тях.

Дудова взе медицински таймаут заради кръвоизлив от носа и се върна в същото темпо. Унгарката пък продължи да бъде предпазлива и това не само не и помогна, а напротив - донесе наказателна точка в полза на Дудова за 3:0, какъвто беше резултатът в края на първите три минути.

Българката покачи преднината си на 5:0 още в началото на втората част и отново взе медицински таймаут. Проблемите за Дудова в крайна сметка започнаха да работят за Емезе Барка, която бързо върна две точки. Унгарката обаче бе принудена да бъде свръхагресивна и ново наказание донесе нова точка на Дудова за 6:2, по какъвто начин завърши и този мач.

Съперничка на Дудова на финала утре ще бъде китайката Ниннин Жун, която спечели с технически туш срещу норвежката Грейс Бюлън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени