Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Апостолов: Съдебната медицина е под заплаха

Снимка: БГНЕС


Съдебната медицина е под заплаха, заяви в предаването „Преди всички“ Александър Апостолов – началник на Клиниката по съдебна медицина в Александровска болница.

„Съдебно-медицинските структури в страната са силно обезпокоени от ситуацията, в която са изпаднали. Тази ситуация предполага именно недобро бъдеще за съдебната медицина в България. Подобни са ни проблемите в различните градове. В София сме в малко по-добро положение, но всички областни други структури имат много по-изявени проблеми. Оказва се, че проблемът с изплащането на нашите хонорари не е единствен. Страдат от неизплащане на дължими суми и болниците. На Александровска болница МВР дължи около 278 хил. лв. за предоставени услуги, които те не са платили. Съдът и прокуратурата са сравнително коректни платци. На Александровска болница прокуратурата дължи около 40 хил. лв.“.

Апостолов подчерта още, че материално-техническата база е под всякаква критика. Това не ни позволява да извършваме нормално своята експертна работа, добави той и заяви категорично "Не можем да си позволим да сме векове назад".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени