Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Иванов: Илюзията е общото между астрологията и киното

Стилиян Иванов
Снимка: Личен архив

Илюзията и светът на мечтите е общото между астрологията и киното, заяви в предаването „Преди всички“ режисьорът Стилян Иванов.

„Трябва да умеем да разграничим едното от другото. Много е много опасно човек да живее в свят на илюзии и човек е загубен безвъзвратно и завинаги, ако загуби мечтите си“, категоричен е той.

Режисьорът разказа за два предстоящи курса – обучение на деца в Турция по кино и телевизия и курс по астрология на себепознаването:

„И двата курса касаят познанието – как да разказваме истории, как да се изразяваме в картина и звук, това е киното и телевизията, как дори когато снимаме с телефона си нещо, което искаме да споделим в социалната мрежа, може да има съвсем друг вид, ако изберем правилната гледна точка, движението в кадъра. Вече знаем, че нищо от информацията, която достига до нас, не е реална, не е истинска. Дори думите, с които съобщаваме някаква новина, отново са обработени. Това, с което ще се занимаваме с децата в българското неделно училище в Истанбул, касае как да се научат да запазят образното мислене“.

Иванов съобщи, че като част от курса през май ще бъде показано как децата виждат Желязната църква през погледа на тяхната възраст и на техните телефони.

Курсовете по астрология на себепознаването се водят в Къщата на София повече от година, каза режисьорът. По думите му хората, които се включват, са всякакви. Идеята на тези курсове е да те научат как по-бързо и трайно да бъдеш в хармония със себе си, което е предпоставка за щастие, отбеляза Стилиян Иванов.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени