Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загуби за класиците на световното по борба

Иво Ангелов загуби първата си схватка.
Снимка: БФБорба

Българските борци от втория ден на турнира в класически стил от световното първенство допуснаха загуби в първите си схватки и ще чакат евентуални репешажи, за да стигнат до медалите.

Турнирът започна лошо за опитния Иво Ангелов. Той се изправи срещу двукратния шампион на Африка - Хайтем Махмуд, който беше избрал защитна стратегия срещу един от най-техничните борци в категория до 60 килограма. Египтянинът получи две наказания за пасивност, но при втория партер успя да се измъкне от хватката на българина и съдиите му дадоха четири точки, нараснали до пет след загубено обжалване. В крайна сметка Махмуд спечели със 7:2.

Йоан Димитров започна схватките в категория до 87 килограма с действащия панамерикански шампион Даниел Ечевария, който спечели с техническо превъзходство и 10:2 в точките. 

Константин Стас също загуби първия си двубой, след като отстъпи на мексиканеца Мануел Салсеро с 4:6 в категория до 67 килограма.

Тримата все още имат шансове за бронзови медали, за какъвто ще се бори по-късно днес Айк Мнацканян при 72-килограмовите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна