Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу правителствената политика по доходите пред Министерския съвет

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Протест срещу правителствената политика по доходите се проведе пред сградата на Министерския съвет в София. Организатор е Националният синдикат "Защита". Причина за недоволството на синдикалистите  е отказът за диалог от страна на управляващите, както и неадекватните, според тях, реакции на правителството по проблема за скока на цените, предизвикан от покачването на цената на газа - това обясни лидерът им Красимир Митов и обяви исканията им:

"Да се спре спекулата с увеличаването на цените, което се случва от началото на годината с газ, горива, парно, ток, топла, студена вода, гражданска отговорност и т.н., и увеличаване на доходите! Това, което е в момента е непосилно по джоба на българина. Той не може да си го позволи и живее в бедност и в мизерия. Протестираме срещу това".

На протеста в София дойдоха членове на "Защита" от Пловдив, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Сливен и други градове. Те носят плакати, на които пише: "Не искаме Жанборисова зима" и "Борисов - 3 = на власт и мизерия".

На този етап протестиращите не планират да блокират движението по "Дондуков" и "Цар Освободител", но това не е изключено да стане на по-късен етап.

Според лидерите на синдикат "Защита" днешният е само първият от серия планирани протести, които предстоят. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна