Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевардът на залеза" на Уебър с последни представления на сцената на Музикалния театър

Весела Делчева в ролята на Бети Шифър, определяна като откритието на мюзикъла "Булевардът на залеза"
Снимка: Национален музикален театър


Една история за възход и падение, за илюзиите, фаталната любов и цената на славата, разказана в стила на трилъра и филма „ноар” - това е легендарният мюзикъл „Булевардът на залеза” на Андрю Лойд Уебър, който ще се играе за последно на сцената на Националния музикален театър. След успешната постановка на Пламен Карталов, отново под негова режисура - българската публика ще гледа през януари най- очакваната премиера на 2019-та - „Фантомът на операта”.
На сцената на театъра  вече са играни и други произведения на гениалния композитор – „Евита”, „Котки”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”.

Преди най-дългоочакваната премиера на 2019-та на „Фантомът на операта” с режисьор академик Карталов, предстоят последните три спектакъла на  „Булевардът на залеза” - в три последователни вечери на 9-ти, 10-ти и 11-ти ноември.

Главната роля на бившата икона на нямото кино Норма Дезмънд се изпълнява от блестящите солистки на Националния музикален театър -  Людмила Козарева и Калина Ангелова. В ролята на неуспелия сценарист Джо Гилис, който се опитва да се възползва от Норма, за да направи кариера в Холивуд, се въплъщава най-младият солист на театъра - Денко Проданов. В любовния триъгълник между Джо и Норма попада и Бети Шифър - невинната героиня, раздвоена между дълга и любовта, се изпълнява  от младата солистка на театъра Весела Делчева, определяна като откритието на мюзикъла.

"Специално за моята героиня, смея да твърдя, тази роля е много специална за мен. Като артист за първи път се докоснах до работата на маестро Карталов. Това е нашата първа среща. Среща, която промени творческия ми път и мирогледа ми, начина ми на работа. Този човек ме разгърна и ме отвори като актриса. Самата аз не подозирах, че имам такива врати в себе си", сподели пред "Хоризонт" Весела Делчева за работата си с Пламен Карталов.

Цялото интервю на Валерия Николова с младата актриса в предаването "Закуска на тревата" можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна