Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Изборите за Конгрес в САЩ  са сред водещите теми чуждите издания

Новото мнозинство на демократите в Камарата на представителите обещава нова ера в разследванията срещу правителството на Тръмп, пише Уолстрийт джърнъл.

Вотът за Камарата на представителите беше референдум за Тръмп и той го загуби, извежда в заглавие Лос Анджелис таймс.

Основният отличителен белег на тазгодишните избори е невижданото разцепление в обществото, в чийто център се озова президентът Доналд Тръмп, констатира Комерсант под заглавие "Изборите за Конгрес разцепват Америка".

Телевизия Фокс нюз прогнозира демократично мнозинство в Камарата на представителите за пръв път от осем годиини, отбелязва Газета. Ако това стане, демократите ще могат, според Фокс нюз, да започнат процедура на импийчмънт срещу президента Тръмп.     

Близо 40 на сто от избирателите се явиха пред урните, за да изразят несъгласие с политиката на Тръмп, сочат данни на Си Ен Ен, цитирани в Известия.

Комсомолская правда предрича, че при мнозинство на демократите в долната камара "законодателният дневен ред на Белия дом ще бъде блокиран изцяло" и "предстои да се влоши вътрешнополитическата криза в САЩ". Освен това "руската тема" ще се развихри в САЩ с нова сила - с присъщите й елементи на шпиономания, русофобия и лов на вещици". 

Вашингтон взема предвид изгледите демократите да продължат разследванията срещу Тръмп и обкръжението му. Затова "вече се готви за нова продължителна война между Конгреса и Белия дом, в центъра на която може пак да се озове Русия", добавя Комерсант


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна