Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английската асоциация обжалва решението да не наказват Моуриньо

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболната асоциация на Англия ще обжалва решението на Независимата регулаторна комисия да не наказва Жозе Моурино за употребата на нецензурен език. 

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" бе обвинен в използването на обиден език след края на мача между ,,червените дяволи“ и "Нюкасъл", спечелен след обрат с 3:2 от тях на ,,Олд Трафорд“. Доказателства срещу португалския специалист не бяха открити и обвиненията бяха свалени.

,,Като имаме предвид писменото заключение от Независимата регулаторна комисия по случая с Жозе Моуриньо, Футболната асоциация на Англия ще обжалва решението“, заявиха от ФА.

Комисията е наела експерт по португалския език, който да разкрие какво е казал на телевизионните камери след двубоя с "Нюкасъл" Моуриньо. Педро Ксавиер е заключил, че думите, които е изрекъл бившия наставник на "Челси", "Реал", "Интер" и "Порто" биха обидили човек в буквалния смисъл, но употребената от него фраза може да бъде използвана по начин, който не е обиден.

От ФА заявиха, че не вярва на заключението и ще обжалва решението, вярвайки, че Моуриньо е употребил нецензурен език, насочен към някой определен човек. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна