Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Чакърова: Кампанията на БНР Бургас ще допринесе за по-добрата култура на пътя

Стикерите на БНР Бургас, които призовават шофьорите да спират на пешеходните пътеки, ще допринесат за по-добрата култура на пътя сред бургазлии. Това смята Петя Чакърова, която е ст. експерт „превенции“ към дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в община Бургас. Тя е координатор и на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", които заедно с младежите от БЧК ще раздадат посланието "Спри! Дай път на пешеходеца" сред водачите.

"Те са ученици 11 и 12 клас и спазват правилата за движение по пътищата. Тези, които са шофьори, спират на пешеходни пътеки. Но споделят, че понякога родителите им не пропускат пешеходците. Но те ще са техен коректив и ще ги санкционират да спазват правилата."

Инициативата ще се проведе на 20 ноември, когато се отбелязва денят без жертви на пътя. Младежите ще раздават стикерите с посланието „Спри! Дай път на пешеходец“ на три кръстовища в града, за да може повече шофьори да бъдат толерантни към пресичащите на пешеходни пътеки. 

"Раздаването на стикери е една първична превенция. Ще залагаме и на добрия пример, който младите хора дават като шофьори и като пешеходци. Правилата трябва да се спазват и от двете страни. И тук добрата култура на пътя трябва да се изгради от най-ранна възраст, още от детската градина."

Партньори в кампанията на БНР Бургас са ОД на МВР Бургас, Община Бургас, Съюз на българските автомобилисти в Бургас, Български младежки червен кръст, Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и автора на стикерите Юлиан Арнаудов.  От следващата седмица може да се снабдите и вие безплатно с тези стикери в офиса на БНР Бургас. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна