Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АЦБ ще представи резултатите от ежегодния си банков стрес тест в края на ноември

По-ранното изтегляне е в резултат на очакваната Брекзит сделка

Английската централна банка съобщи във вторник, че ще предложи за публикуване резултатите от банковия стрес тест към края на ноември, за да може да предостави анализ на това как тя ще успее да се справи с възможността за липса на Брекзит сделка между Великобритания и ЕС преди парламента на страната да гласува сделката.

АЦБ посочи, че Докладът за финансова стабилност (FSR - Financial Stability Report) и пълните резултати от ежегодния стрес тест на големите британски банки ще бъдат публикувани на 28-и ноември, а не на както беше по план на 5-и декември, съобщава Ройтерс.

Централната банка заяви, че ще изпълни искането на парламентарната комисия по финансов надзор да предостави анализ на това, как проектът за Брекзит развода "ще засегне способността на АЦБ да изпълнява законоустановените си правомощия за парична и финансова стабилност, включително и при сценарий "без сделка, без преходен период".

Парламентарната комисия поиска този анализ на централната банка да бъде приключен своевременно, преди британският парламент да гласува самата Брекзит сделка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна