Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Стоицева: Семето е посято

Една протестираща майка в търсене на човешки контакт със системата

БНР Новини
Мая Стоицева (вляво) и Мария Мира Христова в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Грациела Ингелска

Във времена на оставки и протести е трудно да откриеш светци сред руините от грешници. А и образът на светеца с ореол би бил невидим за хората, които не вдигат глава към небето достатъчно дълго, за да забравят за него. И все пак, случва се някой да погледне нагоре и да оповести, че има Небе. И то е над Системата.

Срещата с протестиращата майка Мая Стоицева е в деня, в който се гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Началото на края на неговия мандат идва от една-единствена реплика. Логичен е въпросът – какво е продължението, дали Системата ще продължи да убива или реакциите и след една дума ще бъдат необратими?

За фрагментираното българско общество и неговите радости и протести, за спасението на уязвимите и талантливите в ценностната система на българина, за 17-годишния Гого – синът на Мая, който има невероятния талант да разпознава добрите хора, за това, което ще продължи в залите за преговори с институциите на България – чуйте в звуковия файл от Мая Стоицева, протестираща майка и социален експерт.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна