Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проваля се и втората обществена поръчка за проектиране на приют за бездомни кучета в Плевен

Бездомните кучета почиват в обществените пространства на града в очакване приютът да бъде изграден
Снимка: Ани Петрова, БНР

Втора обществена поръчка в Плевен за проект на постоянен приют за бездомни кучета се проваля. Самият приют ще е в бившата Ветеринарна лечебница в Плевен на ул. „Г. М. Димитров” № 106. Имотът вече е прехвърлен от държавата към Общината. След това беше обявена обществена поръчка за препроектиране, но нелоялна фирма стана причина тя да бъде прекратена. Тези дни стана ясно, че се прекратява и втората обявена процедура, обясни за "12+3" кметът Георг Спартански:

"И двете фирми, в една или друга степен, не отговаряха на заложените в документацията условия. При това положение, тъй като процедурата по ЗОП е строго формална, когато липсват документи или доказателства за притежавани професионални квалификации, или изградени проекти с подобна или същата насоченост, комисията е длъжна да прекрати процедурата. Като влезе решението в сила, при същите условия, ще имаме право да обявим процедура по договаряне – по оферти, без да стартираме голяма поръчка отново. Надявам се при тези вече по-облекчени условия да се намери достатъчно мотивиран кандидат, с необходимия опит и квалификация, който да извърши това препроектиране, за да може след това да осигурим финансите за строителството и след това да е проведем процедурата по избор на изпълнител за практическото строителство". 

От началото на годната четирима души са завели дела срещу общината заради ухапване от кучета. Общата изплатена сума е 5600 лв.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна