Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседава Регионалният съвет за развитие на Югозапада

Предвидено е обсъждане на предлаганите промени в Закона за регионалното развитие
Снимка: архив

Съвместно заседание на регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район - областите Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благовеградска, се провежда от снощи в комплекс над Рилския манастир, съобщиха от областната администрация в Кюстендил, която е домакин. 

Предвидено е обсъждане на предлаганите промени в Закона за регионалното развитие. Ще бъде дискутирано състоянието и предприемането на мерки за мостовите съоръжения и тунели по републиканската пътна мрежа в Югозападния район. Очаква се да бъде представена и обсъдена Междинната оценка на изпълнение на Националната стратегия за регионално развитие 2012 – 2020 г. Пред участниците ще бъде представена информация за напредъка по изпълнението на Оперативните програми. Ще бъдат дискутирани също регионалните проблеми относно кадровата обезпеченост на среден медицински персонал в системата на здравеопазването, както и необходимостта от нормативни промени в образованието на този вид кадри.  

Очаква се да бъде поставен и въпросът за състоянието на пътя Рила-Рилски манастир. В участъка, където все още не са почистени напълно свлекли се още пролетта скали, над с.Пастра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна