Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марселиньо вкара гол №100 за "Лудогорец" в Европа

Марселиньо бележи юбилейния гол в 69-ата минута на мача.
Снимка: БТА

Футболистът на "Лудогорец" (Разград) Марселиньо вкара гол номер 100 в историята на клуба в Европейските клубни турнири.

Той се разписа снощи при гостуването на "Байер" (Леверкузен) в 5-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа, като откри резултата в 69-ата минута. Срещата обаче завърши 1:1 и разградчани остават само с 3 точки на последното място.

Постижението за "Лудогорец" дойде в едва седмата им година, в която те играят в Европа. За Марселиньо голът е под номер 89 за шампионите на България, откакто е пристигнал в България през 2011 година от "Брагантиньо".

"Щастлив съм, че вкарах стотния гол за "Лудогорец" в Европа. Това е моята история в клуба. Трябва да продължа така и да вкарвам колкото се може повече, защото това е нещо уникално. Наистина много се радвам, че именно аз вкарах този важен исторически гол. През първите 15 минути те контролираха мача, а ние мислехме много за тактиката. Защитавахме се добре. През второто полувреме влязох да помогна на отбора и вкарах гол. Много съм щастлив от това, но накрая ни изравниха и стана лошо. Не съм уморен, но вече съм на 34 години и когато има възможност, трябва да си почина. Преди две седмици си говорехме с треньора, че ако тук получа картон, няма да играя срещу "Цюрих". А ние искаме да вземем победа срещу тях в последния двубой", заяви Марселиньо. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна